WO1

Over Daniel Glassman

Voor dit project heb ik Daniel Glassman gekozen want we kregen een paar links waaruit we iemand konden kiezen. Daniel was een van de weinigen die lachte op de foto, daarom heb ik hem gekozen.

Daniel Glassman is geboren in 1896 in de Engelse plaats Northempton. Hij heeft twee Poolse ouders. Zijn vader heette Lazarus en was schoenmaker. Zijn moeder heette Deborah. Daniel werkte in het bedrijf van zijn vader.

Hij werd opgeroepen om mee te vechten in de oorlog.Hij arriveerde in frankrijk in november 1914, iets meer dan een half jaar later kwam hij om, op 15 juni 1915 op het westfrond. Hij is 19 jaar geworden.

Nu ligt hij begraven in The Bluff in België.

Hoe te werk gegaan?

We kwamen op dit idee doordat onze meneer Nieuwenhuisen in de vakantie naar Ieper was geweest. Hij had ons een voorstel gedaan voor dit project. We hadden ook iets anders kunnen kiezen maar dit leek ons allemaal wel interessant. We kregen van de mensen van de begraafplaats van Ieper een hele lijst van de slachtoffers die daar lagen. Daar heeft iedereen een eigen naam uitgekozen.

We begonnen met het maken van de poster op photoshop. Maar je had natuurlijk ook informatie nodig. De meneer van  de begraafplaats van Ieper heeft ons ook een site gemaild waar allemaal informatie over onze soldaten/verzorgsters in stond. Bij elke poster zit er dus een verhaal achter. Over wat hij heeft gedaan of hoe hij is gestorven. Velen hebben ook een klaproos in het portret verwerkt omdat het een teken is van de eerste wereldoorlog. Het was de eerste bloem die op het slagveld groeide.

Nadat we allemaal ons ontwerp af hadden begonnen we met het overtrekken op een groot vel met behulp van carbonpapier. (Dat scheelde ons heel veel tijd) Daarna moesten we hem in gaan schilderen. Waar we nu nog druk mee bezig zijn. Er is inmiddels ook een journalist van de Tubantia langs geweest en er komt een artikel in de krant van vrijdag 13 december.

Aanstaande zondag 15 december staan we op de kerstmarkt om geld in te zamelen. Dit doen we met luciferdoosjes met de portretten erop. 

 

Door Suzanne Scheffers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s